Op een warme, zonnige dag besloten we een bezoek te brengen aan de Handelskwekerij van Rob Beentjes, gelegen te midden van weelderige en bloeiende velden. Vol verwachting om de eremurussen te bewonderen, liepen we de kassen van de kwekerij binnen. Onze ogen werden meteen naar de prachtige eremurussen getrokken, die trots rechtop stonden in de warme zonnestralen.

De schoonheid van de eremurus

In de warme kas stralen de geeloranje eremurussen als vurige lichten. Hun slanke stelen reiken naar de hemel terwijl de bloemen zich openen als een stralende groet aan de dag. De levendige kleur en delicate geur maken ze tot een onmiskenbaar pronkstuk, een viering van de pracht van de natuur.

eremurussen

Een blik op de teeltpraktijken

Terwijl we onze weg vervolgden door de kwekerij, kregen we een uniek inzicht in de teeltpraktijken van Rob Beentjes. Met zorg worden eremurussen gekoesterd, van zaden selecteren tot bloemen oogsten op hun hoogtepunt. Het was inspirerend om te zien hoe elke stap in het proces bijdraagt aan de uiteindelijke schoonheid van deze verticale meesterwerken.

Bloeiende dromen: Handelskwekerij Rob Beentjes

Sinds 2000 leidt Rob Beentjes de bloeiende kwekerij van zijn vader. De kwekerij is gespecialiseerd in Allium, Eremurus en Agapanthus. Naast het telen van deze bloemen, faciliteert zijn bedrijf ook de export en retail van grotere partijen. Daarnaast ondersteunt het bedrijf kleinschalige tuinders zonder veilingaansluiting.

eremurussen

Met een glimlach namen we afscheid van de kwekerij, genietend van de pracht van de eremurussen.