Rozenpracht uit Ecuador: een blik op ’s werelds mooiste bloemen!

Dertien jaar geleden begon Leo Verbeek samen met zijn neef Jan Verwer met de verkoop van rozen uit Ecuador. Dat ging destijds niet via een website, webshop of snelkoppeling. Met een spijkstaal en veilingkarren gevuld met prachtige rozen reden ze de veiling van Rijnsburg over, op zoek naar enthousiaste klanten die hun handel konden waarderen. Na samenwerkingen met grote Rijnsburgse lijnrijders en Van der Plas sloot Jan’s rozenhandel  in 2014 aan bij Greenflor. Vandaag de dag zorgen Jan, zijn compagnon John Zandbergen en een team van rozenspecialisten voor de verkoop van zo’n 7 miljoen stelen per jaar.

We volgen rozenspecialist Jan en Ronald Hartevelt (locatiemanager Greenflor Rijnsburg) tijdens hun zakenreis naar het mooie Ecuador.

Ecuador rozen

1

2

ecuador rozen

3

4

v.l.n.r. 1. Elke kwekerij heeft zijn eigen specialiteit. Samen met lokale ondernemers gaan we op zoek naar de mooiste rozen 2 Met lokale ondernemers maken we afspraken over communicatie, prijzen, verpakkingen en meer.  3 Dankzij intensieve samenwerkingen kunnen we nieuwe kleuren op de markt lanceren, zoals deze unieke neon varianten. 4 Van lokale experts leren we de nieuwe mogelijkheden van het preserveerproces.

ecuador rozen

5

ecuador rozen

6

ecuador rozen

7

ecuador rozen

8

v.l.n.r.  5. Door de unieke locatie en omstandigheden groeien in Ecuador de mooiste, meest bijzondere rozen, zoals deze Happink. 6. In 5 dagen tijd bezochten Jan en Ronald 13 kwekerijen rondom de hoofdstad Quito, op zoek naar de mooiste rozen en beste kwaliteit. 7. Dankzij jarenlange samenwerkingen en goede afspraken biedt Greenflor een assortiment van zo’n 150 verschillende soorten rozen uit Ecuador. 8. Een productieve én gezellige samenwerking met lokale toppers!

ecuador rozen

9

ecuador rozen

10

ecuador rozen

11

ecuador rozen

12

v.l.n.r. 9.Met handige trucs worden de rozen tweekleurig geverfd. 10. Thuis bij een van onze kwekers aan tafel, een perfect voorbeeld van Zuid-Amerikaanse gastvrijheid! 11. Samen met lokale experts zijn we op zoek naar de meest duurzame verpakkingsmogelijkheden met behoud van kwaliteit. 12. De kwekerijen waar Greenflor mee werkt hebben een Max Havelaar keurmerk, dat betekent een eerlijke prijs voor lokale ondernemers en goede werkomstandigheden voor het personeel.

ecuador rozen

De intensieve samenwerking met lokale topkwekers zorgt voor nieuwe mogelijkheden op het gebied van geverfde en opgetrokken types. Deze kwekerij is heel innovatief, zo creëren we samen mooie dingen.

Greenflor Ecuador rozen facts:

Ons assortiment bestaat uit 150 verschillende rozen, van vers tot preserved en van geverfd tot gewaxt. Veel daarvan komen er uit Ecuador.

  • Greenflor koopt rozen bij zo’n 25 verschillende kwekerijen in Ecuador, elk met een eigen specialiteit
  • Onze grootste partner in Ecuador is een kwekerij van zo’n 60 hectare waar per week een miljoen stelen vanaf komen
  • Wekelijks kopen en verkopen Jan en zijn team 100k tot 150k stelen
  • Van der Plas is de grootste klant en neemt zo’n 50% van de handel af
  • Bijna alle Ecuador rozen komen terecht bij bloemisten, die er de meest prachtige pronkstukken mee maken. Bijvoorbeeld voor Valentijnsdag !

Waarom rozen uit Ecuador?

In Ecuador’s rijke, vruchtbare vulkaangrond op zo’n 3000 meter hoogte vinden de rozenstruiken alle voeding die ze nodig hebben. Het Zuid-Amerikaanse klimaat zorgt voor een dagelijkse perfecte hoeveelheid zonuren en de beste temperaturen. Hierdoor worden deze rozen langer, sterker en kleurrijker dan hun Europese soortgenoten. Rozen uit Ecuador hebben intensere kleuren, grotere bloemkoppen en dikkere stelen. De perfecte keuze voor een lach op het gezicht van jouw klanten!

ecuador rozen