Kleurrijke tulpen, de iconische bloemen die de komst van de lente aankondigen en onze zintuigen betoveren met hun levendige kleuren en betoverende schoonheid. Een wereld van kleur en variatie ontvouwt zich achter deze bescheiden bloemblaadjes. Bloemengroothandel Greenflor neemt je mee op een betoverende reis om deze diversiteit te ontdekken.

Handgemaakte nobilisbomen

Een bloeiende samenwerking met Retail Flowers & Plants

Het team van Greenflor stapt binnen bij bloemenpartner Retail Flowers & Plants, Het tulpen epicentrum gegroeid vanuit het bedrijf Jack Heeringa BV. Het label Jack Heeringa is een onderdeel van Retail flowers & plants en richt zich op de productie van tulpen, pioenen en glamini’s. Het tulpenseizoen is in volle gang, met de eerste bloemen die uit de grond schieten vanaf half december tot begin mei. Een ware bloemenzee wordt gecreëerd om aan de groeiende vraag te voldoen. Jaarlijks verwerkt Retail Flowers & Plants meer dan 10 miljoen gemengde tulpen, gedreven door een ongeëvenaarde passie. Inmiddels verhandelen ze ongeveer 85.000.000 – 90.000.000 tulpen in totaal.

Met bijna 50 jaar ervaring in de bloemenindustrie, is Jack Heeringa verantwoordelijk voor de verkoop van tulpen, veiling en FSM. Bijna een levende encyclopedie. Van oorsprong een tulpenkweker, sloeg hij met zijn zoon Jack Jr. een nieuwe weg in, gedreven door hun gedeelde passie voor bloemen. Dit leidde tot een specialisatie in de bloemenhandel, met een focus op (indirecte) retail klanten, voornamelijk in Denemarken. Met een duidelijke ambitie om te groeien en zich verder te specialiseren in de promotie, productie en verkoop van populaire seizoensbloemen, blijven ze zichzelf uitdagen en vernieuwen binnen de bloeiende bloemenindustrie. Deze groeiende ambities worden ondersteund door een steeds nauwere samenwerking met de bron, namelijk de kweker.

Een breed scala aan kleurrijke tulpensoorten

Het tulpen assortiment van Retail Flowers & Plants is heel divers. Jack SR vertelt ‘’dat ze zes verschillende soorten van de gemengde tulpen aanbieden, elk met hun eigen unieke kenmerken en charme’’. Van enkele gemengde tulpen tot extra kwaliteit gemengde tulpen, en van pastelkleuren tot de betoverende parkietensoorten. In het hoogseizoen verwerkt het bedrijf maar liefst 80 miljoen gemengde en mono bossen. .

Dankzij de unieke verwerkingsband kan Retail Flowers & Plants nu 18.800 tulpen per uur verwerken. Zo kunnen ze ook goed aan de vraag van de klant voldoen, inclusief de verwerking van circa 15.000.000 gemengde tulpen.

Handgemaakte nobilisbomen 2
Handgemaakte nobilisbomen 2

Samenwerking met Greenflor

Bloemengroothandel Greenflor en zakenpartner Retail Flowers & Plants werken nauw samen, juist tijdens dit soort drukke periodes . Deze synergie zorgt voor een naadloze afstemming en een efficiënte verwerking van de bloemen. Zo komen de tulpen sneller en daardoor verser bij onze klanten terecht.

Creative touch met tulpen

Met de prachtige variëteit aan tulpen biedt Greenflor een uitgebreid scala aan creatieve mogelijkheden. Gebruik een prachtige tulpenvaas en voeg hier verschillende soorten tulpen samen met verfrissende mimosa’s of elegante paastakken aan toe, en de Hollandse passie voor bloemen komt tot leven. Deel de vreugde van kleuren en bloemen met de betoverende tulpen van Greenflor!

Handgemaakte nobilisbomen 2

Ontdek het assortiment van Greenflor en laat je verrassen door de wereld van kleurrijke tulpen!