Op een warme, zonnige dag besloten we een bezoek te brengen aan Handelskwekerij Rob Beentjes, om de prachtige lange stelen van de alliums te bewonderen. Bij aankomst werden we meteen begroet door een overvloed aan paarse kleuren die afstaken tegen het groene contrast. Op het moment dat we de velden van de kwekerij betraden, leek het alsof we omringd werden door een zee van paarse bollen.

Het meesterwerk van de Alliums

De bloem van de Allium trekt onmiddellijk de aandacht met zijn buitengewoon mooie paarse kleur. Met een indrukwekkende doorsnede van maar liefst 20 cm, gevormd door de samenkomst van 75 delicate bloempjes. Deze bloem is niet alleen een feest voor het oog, maar ook een waar meesterwerk dat elk boeket siert.

Alliums
Alliums

Een blik op het Alliumproces

Tijdens ons bezoek aan Handelskwekerij Rob Beentjes werden we meegenomen langs verschillende velden bezaaid met prachtige Alliums. Elk veld onthulde een ander stadium van het proces dat deze bloemen doormaken, van tere knop tot volle bloei. De kwekerij koestert de Alliums met passie, waardoor ze goed groeien en bloeien tot prachtige bloemen.

Bloeiende dromen: Handelskwekerij Rob Beentjes

Sinds 2000 leidt Rob Beentjes de bloeiende kwekerij van zijn vader. De kwekerij is gespecialiseerd in Allium, Eremurus en Agapanthus. Naast het telen van deze bloemen, faciliteert zijn bedrijf ook de export en retail van grotere partijen. Daarnaast ondersteunt het bedrijf kleinschalige tuinders zonder veilingaansluiting.

Alliums

Met een glimlach namen we afscheid van de kwekerij, onder de indruk van de schoonheid van de Alliums.