In de wereld van pioenen staat één bloem hoog aangeschreven als een tijdloze favoriet: de Bowl of Cream. Doordrenkt van geschiedenis en bekend om haar prachtige schoonheid, heeft deze weelderige witte pioen harten al generaties lang veroverd. Laten we eens kijken wat de Bowl of Cream zo bijzonder maakt.

Een Tijdloze Favoriet

Vanaf het moment dat Greenflor de pioenen inkocht, waren we al verliefd. Haar dikke, fluweelachtige bloemblaadjes roepen een gevoel van luxe en genot op. Hoewel de markt de afgelopen jaren overspoeld is met witte pioenen, kan geen enkele tippen aan de blijvende aantrekkingskracht van de Bowl of Cream. Haar tijdloze schoonheid overstijgt trends en maakt haar een favoriet onder bloemenliefhebbers over de hele wereld.

Elegante bloesems

In het midden van het seizoen, schittert de Bowl of Cream met haar volle, sneeuwwitte bloemen. Elke bloem lijkt op een royale kop, een passend eerbetoon aan haar heerlijke naamgenoot. Wat de Bowl of Cream echt onderscheidt, zijn haar stevige stelen. Deze stelen ondersteunen moeiteloos het gewicht van de grote bloemen, waardoor ze een opvallende display vormen in elke schikking. Vanuit verschillende regio’s over de hele wereld zijn Bowl of Cream-pioenen het hele jaar door beschikbaar, waardoor ze vreugde en elegantie verspreiden waar ze ook gaan.

De herkomst

Geregistreerd door Carl G. Klehm in 1963, heeft de Bowl of Cream prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder de felbegeerde APS Gold Medal van de American Peony Society in 1981. Deze erkenning getuigt van de ongeëvenaarde kwaliteit en schoonheid van deze uitzonderlijke pioen. Met een nalatenschap die decennia overspant, blijft de Bowl of Cream betoveren en inspireren, en laat ze een onuitwisbare indruk achter in de wereld van de tuinbouw.

Bloeiperiode van de pioen Bowl of Cream

De bloei van de pioen Bowl of Cream strekt zich meestal uit over een periode van twee maanden, voornamelijk tijdens de weelderige maanden mei en juni. Gedurende deze tijd schittert de Bowl of Cream in volle pracht, haar weelderige bloemen spreiden een aura van schoonheid uit in elke omgeving. Echter, zoals bij veel andere bloemen, is de bloeitijd van deze pioenroos onderhevig aan de grillen van het weer.

Hoewel wij bij Greenflor onze pioenrozen zorgvuldig selecteren uit Nederland, Frankrijk en Roemenië, kan de bloeiperiode variëren vanwege verschillen in weersomstandigheden. Bowl of Cream staat vooral bekend als een van de vroegbloeiers, waardoor ze een vooraanstaande rol speelt aan het begin van het pioenenseizoen. Mis dus niet de kans om haar natuurlijke pracht te bewonderen en jezelf te laten betoveren door haar tijdloze schoonheid!

Variëteiten van Pioenrozen

Elk voorjaar bloeien pioenrozen weer op in een rijkdom van meer dan duizend variëteiten en afmetingen. Bij Greenflor koesteren we een diepe liefde voor pioenrozen en daarom zullen we elke week een nieuwe variëteit introduceren. Kortom, verwelkom de ‘Pioenroos van de Week’, waar we de schoonheid van verschillende soorten pioenrozen in de schijnwerpers zetten.