Het pioenroos assortiment van groothandel Greenflor is weer uitgebreid. We hebben ze van zachte pasteltinten tot felle knalkleuren en van opgevouwen bol tot uitbundige explosie aan schoonheid.

Pioenroos
Paeonia

De pioenroos Paeonia staat beter bekend als ‘Coral Sunset’. Deze naam heeft ze te danken aan haar prachtige oranje koraalkleur. Het bijzondere aan deze pioenroos is dat ze veel van kleur verandert. Zo transformeren de bladeren langzaam van de knallende koraalkleur naar zalm en krijgen vervolgens een crèmekleur. Pioenroos Paeonia is een van de populairste soorten in de Coral-familie. Dit komt doordat ze de meest oranje kleur heeft en daarnaast een grote stevige bloem en steel heeft. De Paeonia werd in 1965 ontdekt door Samuel Wissing en won in 1981 de APS Gold Medal.

Coral sunset pioenroos

Pioen Paeonia bloeitijd

Een pioenroos bloeit meestal twee maanden en dan over het algemeen in de maanden mei en juni. De bloem van de pioen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij Greenflor importeren we de pioenrozen uit Nederland en uit Frankrijk. Doordat het weer verschilt is niet van elke pioen de bloeitijd hetzelfde. Daarnaast is het ook nog afhankelijk van de soort. Paeonia bloeit in het midden van het seizoen. Ze is van half mei tot half juni op haar mooist!

Soorten
Pioenrozen

Pioenen bloeien elk voorjaar weer in meer dan duizend soorten en maten. Greenflor heeft een grote liefde voor pioenrozen, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen zullen we wekelijks een nieuwe soort voorstellen. Met andere woorden de beauty van de week.