Bij groothandel Greenflor zijn we verheugd om onze nieuwste collectie pioenrozen te introduceren! Ontdek een scala aan kleuren en vormen, van rustgevende pasteltinten tot levendige knalkleuren, en van bescheiden knoppen tot weelderige bloemenpracht. En als kers op de taart, laten we je graag kennismaken met onze Pioenroos van de Week: de majestueuze ‘Coral Sunset’. Met haar betoverende schoonheid en tijdloze elegantie is ze klaar om elke ruimte te verfraaien en harten te veroveren.

Pioenroos Coral Sunset

Maak kennis met de ‘Coral Sunset‘, ook bekend als Paeonia, een prachtige pioenroos met een unieke koraalkleur die geleidelijk verandert naar zalm en crème. Deze populaire bloem, ontdekt door Samuel Wissing in 1965, heeft stevige stelen en bloemblaadjes die haar tot een favoriet maken onder bloemenliefhebbers. Haar kenmerkende vermogen om van kleur te transformeren, van een levendige koraaltint naar een zachte zalmkleur en uiteindelijk naar een crèmekleurige pracht, voegt een extra dimensie toe aan haar aantrekkingskracht.

Winnaar van de APS Gold Medal in 1981, blijft de Coral Sunset met haar betoverende eigenschappen een tijdloze klassieker die de harten van velen heeft veroverd.

Coral sunset pioenroos

Bloeitijd Pioenroos Coral Sunset

De bloeitijd van de prachtige pioenroos varieert meestal van half mei tot half juni, maar wordt sterk beïnvloed door het weer. Bij Greenflor selecteren we zorgvuldig pioenrozen uit Nederland, Frankrijk en Roemenië, waarbij we letten op kwaliteit en diversiteit. Door verschillende weersomstandigheden is de bloeitijd niet voor elke pioenroos hetzelfde.

Onze Coral Sunset-pioenroos bloeit typisch in het midden van het seizoen, van half mei tot half juni, wanneer ze op haar hoogtepunt is en haar schoonheid volledig tot haar recht komt.

Variëteiten van Pioenrozen

Elk voorjaar bloeien pioenrozen weer op in een rijkdom van meer dan duizend variëteiten en afmetingen. Bij Greenflor koesteren we een diepe liefde voor pioenrozen en daarom zullen we elke week een nieuwe variëteit introduceren. Kortom, verwelkom de ‘Pioenroos van de Week’, waar we de schoonheid van verschillende soorten pioenrozen in de schijnwerpers zetten.

Coral Sunset Pioenroos