Rozen uit het exotische Ecuador zijn het hele jaar door een pronkstuk binnen het Greenflor assortiment. Ze hebben intensere kleuren, grotere kroppen en dikkere stelen dan hun Europese of Afrikaanse broertjes. Hoe dat komt? Dankzij de vruchtbare vulkanische grond en de liefde en passie die erin gaan!

Handgemaakte nobilisbomen

Waarom rozen uit Ecuador

In de rijke, vruchtbare vulkanische grond van Ecuador op een hoogte van zo’n 3.000 meter vinden de rozenstruiken alle voeding die ze nodig hebben. Het Zuid-Amerikaanse klimaat zorgt dagelijks voor de perfecte hoeveelheid zonuren en de beste temperaturen. Hierdoor groeien deze rozen langer, sterker en kleurrijker dan hun Europese tegenhangers.

Greenflor’s geschiedenis met rozen uit Ecuador

Zo’n 15 jaar geleden begonnen Leo Verbeek – een bekend gezicht op de bloemenveiling van Rijnsburg – en zijn neef Jan Verwer met het kopen en verkopen van rozen uit Ecuador. Dat ging toen nog niet via een website of webshop. Met veilingkarren vol prachtige rozen reden ze zelf rond op de veiling, op zoek naar enthousiaste klanten die hun handel konden waarderen. Na samenwerkingen met grote Rijnsburgse vrachtwagenchauffeurs en met bloemistengroothandel Van der Plas, sloot hun rozenhandel zich in 2014 aan bij Greenflor. Vandaag de dag zorgt een team van rozenspecialisten binnen Greenflor jaarlijks voor de verkoop van zo’n 7 miljoen stelen rozen uit Ecuador.

Handgemaakte nobilisbomen
Handgemaakte nobilisbomen

Over Greenflor rozen:

– Ons assortiment bestaat uit ongeveer 150 verschillende rozen, van vers tot geconserveerd en van geverfd tot gewaxt.

– Greenflor importeert rozen van ongeveer 25 verschillende kwekerijen in Ecuador, elk met zijn eigen specialiteit.

– Onze grootste partner in Ecuador is een kwekerij van ongeveer 60 hectare, die een miljoen stelen per week produceert.

– Wekelijks kopen en verkopen onze rozenspecialisten maar liefst 100.000 tot 150.000 stelen.

– Bijna alle Ecuadoraanse rozen komen terecht bij bloemisten, die van onze rozen de mooiste pronkstukken maken.

Everlasting roses

Intensere kleuren, grotere bloemkoppen en dikkere stelen. Van Ecuadorrozen wil je toch voor altijd genieten? Gelukkig zijn we aardig op weg met onze ‘everlasting roses’: gepreserveerde rozen die ruim een jaar goed blijven – en soms zelfs nog veel langer! Ze vallen niet uit, verkleuren niet en gaan niet hangen. De perfecte oplossing voor klanten die langer willen genieten van hun aankoop!

Handgemaakte nobilisbomen

Op zoek naar inspiratie over hoe je ingemaakte rozen kunt stylen? Bekijk onze Instagram!