Vip Roses, een trots en innovatief familiebedrijf, heeft zich gevestigd als een wereldwijd erkende naam in de rozenindustrie. Met een 3,5 hectare kas produceren de broers Sassen de mooiste rozen en verfijnen ze deze tot ware juweeltjes.

rozen

Vip roses inkoper

Als in-verkoper geeft Jeroen Sassen, een van de drie broers, Greenflor een rondleiding door het bedrijf. Hij deelt zijn favoriete aspect van het bedrijf: de garden rozen in speciale kleuren en vormen. Van beige tot crème en alles daartussenin, alle bloemen die zij behandelen zijn eigenlijk wit en laten ze op een bijzondere manier trekken met verf, poeder en glitter.

Vip roses online

Bij Vip Roses zijn ze altijd op zoek naar het volgende juweeltje, of het nu in hun kas is of in hun manier van waarop ze de bloemen verven en poederen. Jaarrond bieden ze alle kleuren, waarbij het seizoen de kleur van de rozen bepaalt. Ze zien dat de geverfde handel wordt steeds populairder wordt, vooral in Duitsland. Je kan het zo gek niet verzinnen of ze verkopen, het; denk aan rozen verpakt, geverfd en gepoederd als muffins echt om op te eten!

Het bedrijf heeft een indrukwekkende onlineaanwezigheid, met meer dan 125k volgers op Instagram en de betrokkenheid van nichtjes in het familiebedrijf. Ze zijn ook meer dan alleen rozen, met een breed assortiment aan bloemen zoals tulpen, chrysanten en wax rozen.

rozen
rozen

Hierbij hebben we wat leuke fun facts verzameld over rozen:

  • Rozen worden al meer dan 5000 jaar geteeld. De oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren gebruikten rozen voor parfum, medicijnen en decoratie.
  • Rozenblaadjes zijn eetbaar en worden soms gebruikt als decoratie op taarten en andere gerechten.
  • De grootste rozentuin ter wereld is Keukenhof Gardens in Nederland, met meer dan 7 miljoen bloemen, waaronder duizenden rozen.
  • De meest dure roos ter wereld is de Juliet Rose, die in 2006 werd geïntroduceerd. Deze roos kost ongeveer €15 per stuk.