Mauro is een echte Italiaan. Dat wil zeggen: een tikkeltje chaotisch, maar als vakman krijgt hij alles voor elkaar! Driemaal per week zorgt hij in Liguria voor een verse lading met adembenemende anemonen, ranonkels, uiteenlopend groen, vrolijke margrieten en calendula!

Marc van Graas

Inkoper bij Greenflor, werkt al meer dan twaalf jaar samen met Mauro: “Het mooie aan hem is dat hij betrouwbaar is. Mauro werkt 100 procent voor Greenflor en we zitten helemaal op een lijn. Drie keer per week ga ik bij Mauro langs en zetten we de puntjes op de i, organiseren we de gehele inkoop en kijken we of de kwaliteit voldoet aan onze standaarden. Ook programmeren we de productie voor het volgend seizoen. Daarnaast schakelen we makkelijk over op de daghandel en de manier van verpakken.’’

Verse

ranonkels

 

Samen met Mauro’s broerkweken ze jaarlijkse 56.000 ranonkelknollen. De productie loopt volgens hem goed op schema: “De knollen worden geplant rond 20 augustus en komen eind oktober in productie. Dan worden de eerste bloemen gesneden. Tot half april snijden we bloemen, de hoofdproductie is in maart en april. De dagen zijn dan een stuk langer en de sterkere lichtintensiviteit en hogere dag- en nachttemperaturen zorgen voor meer productie. Na half april wordt het te warm en komen de bloemen niet meer in bloei. Dit laat zien dat we echt afhankelijk van de natuur zijn!”

Importbloemen Italie

De champagnestreek van de ranonkels

Liguria is de ideale plek voor de groei van ranonkels. Dit komt door het microklimaat, dit is een specifiek klein klimaat dat alleen in die zone te vinden is. De ideale weersomstandigheden maken het tot de perfecte plek voor de ranonkel. Net zoals de champagne alleen in de Champagnestreek gekweekt kan worden, kunnen anemonen, ranonkels, mimosa en ginster perfect gekweekt kunnen worden in Liguria!

Importbloemen Italie

Puur natuur

Mauro: ‘We hoeven geen klimaat omstandigheden te forceren. De ranonkel groeit hier puur natuur in de openlucht onder de meest ideale natuurlijke omstandigheden. We beschermen de bloemen alleen tegen hagelbuien. Door de unieke ligging is er geen nachtvorst en de zeewind voorkomt ziektes die op andere plekken wel voorkomen. Vandaar dat we alleen hier zo’n uniek product kunnen kweken!”

Bekijk hier onze excentrieke ranonkels in de webshop!