Toonaangevend, trendsetter en exclusief. Deze termen zijn geen loze kreten voor klanten van bloemengroothandel Greenflor. Het verhaal van onze exclusieve bloemen uit Japan belichaamt gedurfd ondernemerschap en een wereldwijde visie van bloemengroothandel Greenflor.

Handgemaakte nobilisbomen

Wereldwijd gaan

De handelsrelatie tussen Nederland en Japan is eeuwenoud en uniek. Hoewel Japan een cruciale economische partner is, zijn bloemenimporten zeldzaam. Transportkosten en de terughoudendheid van Japanse kwekers spelen hierin een grote rol. Ondanks deze uitdagingen importeert groothandel Greenflor tussen november en maart jaarlijks 85.000 stelen van zeldzame bloemen als lathyrus, gloriosa en ranonkels uit Japan.

Exclusieve bloemen uit Japan in een oogwenk

Dit dankzij de unieke relaties van onze in- en verkoper Jerry van Duijvenbode. Deze exclusieve handel vliegt de deur uit, nog voordat het de webshop heeft bereikt. De bloemen halen de webshop niet eens; 90% is al verkocht voordat het binnen is. Veel gaat er naar het Midden-Oosten of Duitsland, waar ze hun weg vinden naar de meest exclusieve bloemisten en evenementen.

Handgemaakte nobilisbomen 2
Handgemaakte nobilisbomen 2

Exclusieve bloemen uit Japan

De exclusiviteit en kwaliteit van Japanse bloemen zijn ongeëvenaard. Langzaam geteeld, met aandacht voor elk detail. Elke steel wordt met de hand verzorgd, resulterend in bloemen die haast te mooi zijn om waar te zijn. “Het is delicate, fragiele handel, maar dankzij de hoge kwaliteit kun je er na transport makkelijk nog een week van genieten!”, aldus Jerry van Duijvenbode.

Uniek partnerschap

“We hebben een unieke samenwerking met de Japanse bloemenhandelaar Aucnet en accountmanager Chiaki. Alle bloemen die zij voor de Nederlandse markt ontvangen, gaan exclusief naar Greenflor”, aldus Jerry van Duijvenbode, inkoper en verkoper bij Greenflor.

Handgemaakte nobilisbomen 2

Dankzij deze gedurfde stap en de toewijding aan kwaliteit brengt Greenflor de pracht en de exclusiviteit van Japanse bloemen naar klanten over de hele wereld. Bezoek onze website om meer informatie te krijgen over onze unieke bloemen uit het buitenland.