Greenflor x Kristina Hananeina

Wij zijn seizoen specialisten. Of het nu hartje winter, midzomer, herfst of het voorjaar is. Bij bloemengroothandel Greenflor weten we wat te verwachten. We vinden en volgen niet alleen trends; sterker nog, we creëren ze. Samen met experts op het gebied van design, evenementen en bloemsierkunst stellen onze collega’s een uniek assortiment samen. 

Bloementrends: Greenflor x Florette.ae

Greenflor x Kristina Hananeina

De trendsetter Kristina Hananeina is een Russische bloemenstylist gevestigd in Amsterdam. Ze werkt voornamelijk met lokale bloemenkwekers en decoreert de meest prachtige bruiloften met exclusieve bloemen. Ook organiseert ze workshops en trainingen op het gebied van bloemsierkunst en trends in de sierteelt. De meest unieke bloemstukken en designs zijn te vinden op haar Instagram, waar ze 31k+ volgers heeft. Haar bloemen voor deze pronkstukken koopt ze uiteraard bij importeur en exporteur Greenflor.

“Bloemisten zijn kunstenaars die bloemen gebruiken in plaats van verf.”
– Kristina Hananeina, bloemist & stylist

Bloementrends voor het voorjaar

Kristina deelt haar visie op trends in de sierteelt voor voorjaar 2024 met ons:

 1. Wild & Natuurlijk
  Bloemisten mengen bloemen op een creatieve manier met verschillende soorten kruiden en planten . Ze gebruiken unieke en zeldzame soorten, ongewone combinaties en onverwachte elementen zoals bessen, wilde bloemen en strikken.
 2. Minimalisme
  Mono-bloemige arrangementen zijn een van de trends voor 2024. Hierbij worden verschillende soorten van één bloem gebruikt om minimalistische texturen te creëren die een gevoel van volume geven.
 3. Veggies
  Bloemstukken bevatten alles van knoflook en aubergine tot asperges en champignons. Tafeldecoratie heeft zeker een nieuw niveau bereikt, waarbij voedsel, schalen, textiel, bloemen en vazen allemaal dienen als kunstobjecten.
 4. Duurzaamheid
  Niet alleen een trend, maar de belangrijkste richting in de bloemisterij-industrie. Een milieuvriendelijke aanpak in alle aspecten: alternatieve werkmethoden zonder gebruik van steekschuim, gebruik van seizoensbloemen van lokale boeren, ondersteuning van lokale markten, biologische bloemen, recyclebare verpakkingen en nog veel meer.
 5. Kleuren
  De zomer belooft een explosie van levendigheid te brengen, die het rijke palet van de bloemsierkunst van volgend jaar laat zien!
Bloementrends: Greenflor x Florette.ae
Bloementrends: Greenflor x Florette.ae

Ontdek ons complete assortiment bloemen in de webshop

Lees ook hoe onze bloemen bij de grootste modemerken, juwelenhuizen en vijfsterrenhotels terechtkomen