In het historische Pompeï runnen Annielo en Rosanna Battello kwekerij met violieren uit Italië en handelsplatform Flor Trade.

Annielo’s vader was een bekende Italiaanse bollenhandelaar. Zijn zoon breidde het familiebedrijf uit tot een bloemenhandel die succesvol is van Europa tot en met Amerika. Vandaag de dag fungeert Flor Trade als cruciale schakel tussen Greenflor en de Zuid-Europese violierenhandel. Maar ook ranonkels en antirrhinum worden via dit handelsplatform in het warme Italië geprepareerd voor Greenflor klanten, die zo de mooiste, sterkste en beste violieren tot hun beschikking hebben.

violieren

Violieren uit Italië van hoge kwaliteit

De vulkanische as van de Vesuvius is de geheime kracht die de aarde van de kwekerijen rondom Napels zo ontzettend vruchtbaar maakt. Dankzij minerale stoffen als ijzer, kalium, stikstof en fosfor groeien violieren hier uit tot grotere, sterkere en meer kleurrijke bloemen dan elders. Een prachtproduct dat dankzij een minstens net zo vruchtbare samenwerking met Greenflor al 15 jaar lang vanuit Italië de hele wereld over reist.

Violieren uit Italië fun facts

Als groothandel in bloemen en planten zijn wij altijd op zoek naar de mooiste en meest bijzondere producten om onze klanten te verrassen. Een van onze favoriete producten zijn violieren, prachtige bloemen met een rijke geschiedenis en enkele interessante feiten.

  1. Wist je dat violieren al meer dan 2000 jaar geleden werden gekweekt in Perzië? De bloem stond destijds bekend om zijn zoete geur en werd vaak gebruikt in parfums en medicijnen.
  2. Een ander interessant feit is dat violieren in verschillende culturen verschillende betekenissen hebben. In de Victoriaanse tijd werden ze bijvoorbeeld gezien als een symbool van onschuld en bescheidenheid, terwijl ze in de middeleeuwen werden gebruikt om boze geesten weg te jagen.
  3. Wat violieren zo bijzonder maakt, is hun lange houdbaarheid. Met de juiste zorg en aandacht kunnen ze wel twee weken in een vaas staan, waardoor ze een populaire keuze zijn voor bloemisten en consumenten.

Violieren uit Italië

Greenflor biedt een breed assortiment aan violieren in verschillende kleuren en maten. Wij werken samen met kwekers die zich inzetten voor duurzame teeltmethoden en zorgen ervoor dat onze violieren altijd vers en van topkwaliteit zijn.

Ben je op zoek naar de mooiste en meest bijzondere violieren voor jouw bloemenzaak, groothandel of evenement? Ontdek dan ons assortiment aan bloemen en planten van topkwaliteit in de webshop. Laat je inspireren door deze prachtige bloem en maak je klanten blij met een boeket vol kleur en geur!

violieren